Sunday, June 21, 2009

Exam abis,

Syukur2.. exam dah abis,, bermakna semester 1 final year ku sudah pon abis.. maka.. seminggu cuti untuk aktiviti best yg mendatang.. yeah!!. then ready for summer semester for 1 bulan... mmmm.. 화이팅..

Friday, June 19, 2009

Tour & Konvoi 2009 - Episod 3

episode 0
episode 1
episode 2
Tour ni merupakan paling sengal sekali dlm byk2 episod tour , gambar sedia maklum menunjukkan kesengalan yg mencabar yg disirami hujan awal Mei lepas. Kahkah, walaupon weather forecast dah tunjuk hari akan hujan.. ntah mcm mane dak2 layan je.. dengan selamba & dangernyer meredah hujan dicelah2 bukit 유명산.. buat basah kamera gua je.. so gmbr2 ni lah hasilnyer.. LOL..

berlatarbelakangkan hujan & kabus...

bersama azman, ayie, abe & zul

perhatikan 2 jentera dibelakang tu.. lol.. same tu..

satu lagi... ayie sang cameraman..


video

....................... Zul... Ayie... Azman... Abe... & me....

Monday, June 8, 2009

Minggu Exam.....

yeah... minggu exam telah pon tibe... tapi ak hanya tinggal 2 paper saje.. tak lame lagi cuti bermule.. berakhir lah pulak musim bunga punya semester..... good luck utk sume..

Saturday, June 6, 2009

Tour & Konvoi 2009 - Episod 2

episode 0
episode 1


Menjelang penghujung bulan mac, salji di kawasan pergunungan baru nak mula cair walaupun dikawasan bandar dah lama takde. Tour kali ini boleh dikatakan tour sempena jentera baru dlm SBC, 2 bijik Honda CBR125R, warna hitam macho dan merah menawan. Pendek kata , tour untuk meraikan Abe dan Anas, mmm... anas yang menjadikkan hanya 2 orang Semsasian dtg ke sini termasuk aku sejak 2004&2005 lagi. Hah!, memang boleh kire ngan jari je budak2 Pahang yg datang ke sini walaupun dah termasuk batch2 junior yg lain.. adeh...

Apa-apa pun, destinasi favorite jadik pilihan, 유명산, melalui 일반국도 37, (jalan persekutuan -37) yg merentasi celah-celah bukit dan gunung, sememangnya salah satu laluan utama rider-rider berkuasa tinggi di Korea Selatan ni, cuma yang bezanya, takde org pergi pon time ais cair kat kawasan gunung, sengal.. memang sengal. Kali hanya melibatkan 5 makluk giler tour je... kahkah..

kelihatan ais-ais cair yang mengancam tire grip.. huhu..

berlatarbelakangkan.......


in & abe..

jentera abe & anas.... sebelum bertolak


anas kelihatan disitu....

sedikit sebanyak mufflercam semasa uphill 유명산..




......................... Mun, In, Anas , Abe & me...........

Wednesday, June 3, 2009

film look-color correction

exam makin hampir, entah macam mana mood untuk study tak sampai lagi.. kahkah.. so ketiadaan mood itu dipergunakan testing-testing color correction untuk menjadikan raw footage kepada film-look video. Pelbagai cubaan kombinasi color digunakan untuk menampakkan usaha tu, tapi yang kurang best nye kualiti source dari kamera tak berapa mantap, hanya file DV mpg, 720x480 sahaja termampu di'captured'. Sony DSC-P150 model 2005 jenis compact DC yg diangkut 4 tahun lalu, memang tahan lasak, panas terik dpt ditahannya, hujan badai diredahnya, banyak gak la jasa mesin ni, pendek kata superb, kemampuannya dioptimumkan tahap maksimum.. walaubagaimanapun, so far Canon Vixia HG20 menjadik idaman.. huahua.. apa-apa pun, vids dibawah ni pointless, hanya sekadar bermain main dengan Premiere Pro, After Effect, and Vegas Pro.

so ni dia beberapa cubaan color style film look yg tak berapa nak jadik.. adeh.. mm.. apa-apa pun, for fun..





video