Saturday, July 25, 2009

Tour&Konvoi 2009-Episod 5(GranTour속초)

Semester 1 2009 tamat menjelang penghujung bulan Jun. Ini bermakna tinggal 1 sem last untuk grad dari september ke disember. Fuh,perlu sabar ke tak sabar. 마무리 잘하겠다. Sesetengah ada yang balik dan ada yang lepak. Jadi, lepakan itu digunakan untuk jalan-jalan trip dan tour. Kali ini 명지계곡/myeongji-ravine.. beserta driver,penumpang& riders berjumlah 16 rakan taulan, walaupon, summer semester selama sebulan pada bulan julai.

Sedikit sebanyak pics trip ke myeongji-jeram

mandi manda

bbq
bahagian hijau yg dalam..
bbq time


The next day, perjalanan diteruskan ke sokcho, pantai dibahagian timur korea; sea of japan bersama riders sahaja. 2-wheel tour stakat ni merupakan paling jauh yang dijoin oleh 6 org bdk2 ni, +/- 200km dari Metropolitan Seoul sehingga tiba di pantai yg hanya +/- 30km dari sempadan korea utara. Huhu..

puncak tinggi jalan raya di 설악산-Sorak mountain
tiba di sokcho
picnic
on da way balik....

Azman, Ayie, Yus, Zul, Mun & me..

tak lengkap entri tanpa vid... so untuk impak yg maksima... watch in HD...



Tuesday, July 14, 2009

Suzuki Address V125G

frontal..
suzuki...
rear..
speedometer..
side view bersama tuannyer... lol..
fuel injection..
hmmm...
mesin 2 roda review...
suzuki address v125G ni kebanyakannya untuk market korea dan jepun je so far, maybe taiwan & china ada gak kot. for me la kan,, nice looking, sememangnyer urban style lah untuk tunggangan dlm bandar yg cool.. yg pastinya ,, ak memang suke bende2 baru member punyer ni walaupon ak tak milikinyer .. huahua.. lol..




Spesifikasi

Engine:
4-Stroke,2 valves-SOHC, Single cylinder, Fuel injection

Dimension: 1,750mm / 635mm / 1,030mm

Fuel consumption : 52km/L @ (60km/h)

Capacity:
124cc

Bore x Stroke:
53.5mm x 55.2mm

Compression:
9.6 :1

Power& Torque: 9.9PS @7,500rpm 10N.m (1kg.m) @6,000rpm


Transmission/Drive/:
no /Belt/

Front& Rear Tyre:
90/90-10
100/90-10

Front Brake:
single disc.

Rear brake:
single piston single solid disc.

Fuel tank capacity:
6L

Dry-weight:
98kg





sedikit sebanyak vid yg ada..










Wednesday, July 1, 2009

Tour & Konvoi 2009 - Episod 4

episode 0
episode 1
episode 2
episode 3

Bulan Mei boleh dikatakan bulan transition musim bunga ke panas bagi negara2 4 musim hemisfera utara yang dah kompemnyer takde bg negara khatulistiwa seperti tanahair tercinta. Walaupun selang beberapa hari hujan turun; simptom bagi pertukaran musim, weather forecast telah meramal dengan baik maka plan berjalan dgn mantap, yg berbeza kali ni dijoin jentera2 kuasa sederhana- rendah dgn minimum +/- 30hp rs125, +/- 60hp CBR&CB 400 & over 120hp 919RR.. menjadikan tour kali ni agak agressif relative kpd sebelum ni. Destinasi fevebet yg sama dengan kehadiran DSLR samsung In menjadikan bdk2 ni model sesi bergambar posing straight line flyby. Tour yg consume half-tank ni tepat pada cuti umum children`s day bg kerajaan `Daehanminguk` ni. Ape- ape memang menarik dengan ala2 sesi penggambaran flyby dengan traffic yg lengang lebih menjamin keselamatan sume.. sememang nyer enjoy dengan ape yg suke dienjoy.. mm layan..
hoho.. that would be me.. & my jentera CBR400RR


ajay & CBR 919RR


radin Mun & CB400 Vtec nya...


In & Aprillia RS125 nya..


Timi & mesin CB400 Vtec juga


port rehat...

............

adeh skru cabut da....







sementara menunggu skru exhaust rs125 dipasang balik.. tercabut during tour..ape kes.. ehmmm...
video